Categoria de vârstă +12 luni pt că au ou întreg și miere.

Astăzi facem biscuiți pentru cei mici.

  Ingrediente: 200 grame de făina, 80 grame unt cu 82% grăsime, 1 ou, 2 linguri de ulei (eu am pus de floarea soarelui pentru că nu am avut de cocos, cum am văzut eu in alta rețetă), zeamă de la o jumătate de lămâie și o lingură de miere.
Untul rece l-am tăiat cubulețe și l-am pus peste făină. Cu degetele, am amestecat untul cu făina până am obținut o consistență.

Apoi am adăugat oul, uleiul, zeama de lămâie și mierea.

Am frământat până aluatul nu mai era lipicios. L-am întins cu sucitorul pe blat și am folosit diverse forme pentru  a fi cât mai atractivi pentru fetele mele 🙂

Biscuiții i-am pus pe hârtia de copt și i-am pus în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. 

Pentru a face o salata de avocado reușită, aveți grijă ca fructul de avocado să fie bine copt. ( dacă il puneți în pungă de hartie îi grăbiți procesul de copt).

Avocado se taie in două, se scoate samburele și apoi îl pasați cu furculița până se face pastă; se adaugă un ou răzuit, cu  lămâie după gust; pentru bebe fără sare iar pentru voi, mamele, cu sare și puteți adăuga roșii chery tăiate mărunt.

Categoria de vârstă + 12 luni.

            Am fiert tăițeii conform instrucțiunilor, într-un bol am amestecat 300 grame brânză dulce de vaci, 300 grame smântână, 3 oua, un pachetel de zahar vanilat (se poate înlocui cu extract de vanilie sau esență de vanilie sau baton de vanilie).

Am uns o tavă cu unt, am pus tăițeii, am pus umplutură de mai sus și am amestecat. Am pus puțin lapte deasupra și din loc in loc câte puțin unt.

Am acoperit cu folie alimentară și am pus la cuptor, la 200 grade. Noi le-am servit calde cu un pic de miere deasupra.

Fulgi de ovaz

Pentru micul dejun le fac fulgi de ovăz și lor le plac foarte mult.

Îi pregătesc de seara, într-un borcănel care se închide etanș.

Pun câteva lingurițe de fulgi de ovăz, două lingurițe de semințe de chia, o banană pasată, o linguriță de miere și lapte cât să le acopere.

Le las la frigider peste noapte pentru a se hidrata semințele și le servesc a doua zi.

 Am înțeles că nu trebuie consumate in cantitate mare: până într-un an, jumătate de linguriță pe săptămână și după un an, o linguriță.